Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος – Δεν έπρεπε οι ΗΠΑ να επέμβουν στο Ιράκ

tags :
Trump: Ο κόσμος έχει γίνει ένα απόλυτο χάος – Δεν έπρεπε οι ΗΠΑ να επέμβουν στο Ιράκ
Δεν θέλω τρομοκρατία στις ΗΠΑ, θέλω η χώρα μου να είναι ασφαλής υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Την θέση ότι ο κόσμος έχει περιέλθει σε απόλυτο χάος διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC όπου και υπερασπίστηκε την πολιτική του εξαγγελία για την απαγόρευση εισόδου πολιτών από μουσουλμανικά κράτη στις ΗΠΑ.
Στη συνέντευξη του ο Trump αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο του διατάγματός του που φέρει τον τίτλο «Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους», αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ από την Washington Post.
Βάσει αυτού, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών 7 μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).
Ο Trump υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση που αφορά μουσουλμάνους, αλλά αφορά πολίτες που προέρχονται από κράτη που έχουν τεράστιο πρόβλημα με την τρομοκρατία.
«Θα είμαι ο πρόεδρος μιας ασφαλούς χώρας.
Έχουμε ήδη αρκετά προβλήματα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρώπη έκανε τεράστιο λάθος με το να επιτρέψει σε εκατομμύρια πολίτες από αυτές τις χώρες να πάνε στη Γερμανία και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.
«Πρέπει να δείτε τι συμβαίνει εκεί.
Είναι μια καταστροφή αυτό που συμβαίνει.
Δεν θέλω να συμβεί το ίδιο και εδώ» υποστήριξε ο Trump, επαναλαμβάνοντας πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα και δεν χρειάζεται άλλα και τονίζοντας πως οι απαγορεύσεις θα είναι αρκετά σκληρές εάν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι κάποιος μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις ΗΠΑ.
Ερωτηθείς για το εάν αυτή η πολιτική θα εντείνει τον θυμό και την οργή των μουσουλμάνων κατά των ΗΠΑ, ο Trump ήταν σαφής.
«Ο κόσμος είναι σε χάος.
Ο κόσμος είναι θυμωμένος.
Πιστεύετε ότι αυτή η πολιτική θα προκαλέσει περισσότερο θυμό;
Υπάρχει θυμός σε όλο τον κόσμο για όλα αυτά που έγιναν.
Πήγαμε στο Ιράκ.
Δεν θα έπρεπε να πάμε.
Δεν έπρεπε να αποσυρθούμε με τον τρόπο που αποσυρθήκαμε.
Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος.
Δείτε τι συμβαίνει στο Χαλέπι, τι συμβαίνει στη Μοσούλη, τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή.
Άνθρωποι τρέπονται σε φυγή και μεταναστεύουν στην Ευρώπη.
Ο κόσμος είναι ένα χάος» είπε ο Trump, τονίζοντας ότι κατά την αποχώρηση τους από το Ιράκ οι αμερικανικές δυνάμεις θα έπρεπε να κρατήσουν υπό τον έλεγχο τους τις περιοχές με τα πετρέλαια.
Όπως είπε, εάν συνέβαινε αυτό δεν θα υπήρχε το ISIS καθώς δεν θα είχε τις οικονομικές πηγές για να χρηματοδοτεί τη δράση του.
«Δεν θα είχαμε τον ISIS, αν κρατούσαμε τα πετρέλαια.
Αφήσαμε ένα κενό και δημιουργήθηκε ο ISIS» υποστήριξε ο Trump.
Βάσει του κειμένου του Προεδρικού Διατάγματος για την απαγόρευση ξένων στο αμερικανικό έδαφος που επικαλείται η Washington Post, η κυβέρνηση Trump προβλέπει επίσης να μην γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων.
Με αυτόν τον τρόπο αναφέρεται ότι ο Trump σκοπεύει να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017), όταν η διακυβέρνηση Obama προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων φέτος.
Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ o Trump μπορεί να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ακόμα και σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης