Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Repubblica: Αδιέξοδο στο σημερινό (26/1) Eurogroup δεδομένης της απουσίας του ΔΝΤ

La Repubblica: Αδιέξοδο στο σημερινό (26/1) Eurogroup δεδομένης της απουσίας του ΔΝΤ
Η ιταλική εφημερίδα σχολιάζει τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε αδιέξοδο αναμένεται να καταλήξει η σημερινή (26/1/2017) συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το ελληνικό πρόγραμμα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica.
«Το σημερινό Eurogroup αναμένεται να καταλήξει σε αδιέξοδο, δεδομένης της απουσίας των εκπροσώπων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ο αρθρογράφος, προσθέτει ότι «η Ουάσιγκτον είναι της άποψης πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν είναι αξιόπιστο αν δεν εγκριθούν αμέσως νέα μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια του αφορολόγητου», εκτιμώντας ότι «ο Τσίπρας δεν θέλει να ψηφίσει τα μέτρα αυτά».
Προηγουμένως, στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, η La Repubblica «στέκεται» στις εξής δηλώσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία» και ότι «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και, μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα, είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παραθέτει και το σχετικό ερώτημα που έχει θέσει ο Αλέξης Τσίπρας: «τι νόημα έχουν τώρα οι εκλογές;
Ακόμη και η ΝΔ που τις ζητάει από υποχρέωση, δεν είμαι βέβαιος ότι τις εννοεί».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης