Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε συνομιλήσει με την κυβέρνηση Trump για το συριακό ζήτημα

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε συνομιλήσει με την κυβέρνηση Trump για το συριακό ζήτημα
Ο εκρπόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Donald Trump ως "κυριαρχικές¨
Στο γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει συνομιλήσει με τη Μόσχα για το συριακό ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα (26/1) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Donald Trump.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι αναμένεται να διατάξει το Πεντάγωνο και το State Department να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για τη δημιουργία "ζωνών ασφαλείας" στη Συρία, μία κίνηση που θα μπορούσε να διακινδυενεύσει την κλίμακωση της αμερικανικής στρατιωτικής διένεξης στο συριακό εμφύλιο.
Ο Peskov τόνισε ότι η αμερικανική διοίκηση δεν έχει ζητήσει τη γνώμη της Ρωσίας πριν ανακοινώσει το εν λόγω σχέδιο, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως "κυριαρχική απόφαση".
"Όχι, οι αμερικανοί εταίροι μας δεν έχουν διαβουλευτεί μαζί μας, είναι μία κυριαρχική απόφαση", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους δημοσιογράφους.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι "είναι σημαντικό ότι αυτό το σχέδιο δεν επιδεινώνει την κατάσταση στη χώρα με τους πρόσφυγες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα όλες οι συνέπειες θα πρέπει να ληφθούν υπόσψην".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί κάποια τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Putin και Trump, ούτε και επαφές μεταξύ των διοικήσεων των δύο χωρών, πέρναν των συν τυπικών διπλωματικών επαφών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης