Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Ιρανός πρόεδρος κατά του τείχους του Trump - 'Άκαιρο να ορθώνεις τείχη μεταξύ των λαών

tags :
Reuters: Ο Ιρανός πρόεδρος κατά του τείχους του Trump - 'Άκαιρο να ορθώνεις τείχη μεταξύ των λαών
Οι αμερικανοί ηγέτες ξέχασαν ότι πριν από μερικά χρόνια γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου
Την αντίθεσή του στην ανέγερση τειχών ανάμεσα στα Έθνη εξέφρασε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani ασκώντας κριτική στην απόφαση του αμερικανού προέδρου Donald Trump να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.
Όπως αναφέρει το Reuters, o Ιρανός πρόεδρος απέφυγε να αναφέρει το όνομα του αμερικανού πρόεδρου φωτογραφίζοντας τον και για την απόφασή του να υπογράψει διάγγελμα για τον αποκλεισμό μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ.
«Σήμερα δεν είμαστε πλέον σε μια εποχή όπου κατασκευάζονται τείχη μεταξύ των εθνών.
Οι αμερικανοί ηγέτες ξέχασαν ότι πριν από μερικά χρόνια γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου» είπε χαρακτηριστικά σε ομιλία του σε Φόρουμ για τον τουρισμό στην Τεχεράνη που μεταδόθηκε από την ιρανική κρατική τηλεόραση.
«Ο κόσμος σήμερα δεν είναι ένας κόσμος όπου ενισχύονται οι αποκλίσεις μεταξύ των κρατών ενώ προέτρεψε τα κράτη να έρθουν πιο κοντά μέσω νέων εμπορικών συνεργασιών.
Ο Trump υπέγραψε την Τετάρτη διάταγμα για την ανέγερση τείχους κατά μήκος των μεγάλων συνόρων μεταξύ των ΗΠΑ και του Μεξικού, τηρώντας την πιο εμβληματική προεκλογική του υπόσχεση.
Χθες, υπέγραψε άλλο διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται για τρεις μήνες η είσοδος στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες: Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη.
Το μέτρο δεν αφορά πολίτες που έχουν διπλωματικές ή επίσημες βίζες ή εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς.
Ο πρόεδρος Rouhani επιφυλάχτηκε να αντιδράσει σε αυτό το διάταγμα.
Το Ιράν και οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις εδώ και 37 και πλέον χρόνια, αλλά σχεδόν ένα εκατομμύριο Ιρανοί ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημα ιρανικά στατιστικά στοιχεία.
Οι Ιρανοί που ζουν στις ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη ιρανική κοινότητα που ζει στο εξωτερικό.
Πολλοί Ιρανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης