Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία και Γερμανία δηλώνουν ανήσυχες για τις αποφάσεις Trump για τους πρόσφυγες

Γαλλία και Γερμανία δηλώνουν ανήσυχες για τις αποφάσεις Trump για τους πρόσφυγες
Ο μόνος τρόπος για να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι η εφαρμογή της συνθήκης του Μινσκ
Με ανησυχία παρακολουθούν η Γαλλία και η Γερμανία τις αποφάσεις του αμερικανού προέδρου για τον περιορισμό των προσφύγων στις ΗΠΑ.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean Marc Ayrault μετά από συνάντηση που είχε με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Sigmar Gabriel στο Παρίσι, δήλωσε ότι «η απόφαση Trump δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί».
Τόνισε ακόμη ότι «η υποδοχή προσφύγων που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο αποτελεί υποχρέωσή μας.
Όμως υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που μας ανησυχούν», πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός
Ο Γερμανός Αντικαγκελάριος υποστήριξε πως Γερμανία και Γαλλία συμφωνούν ότι οποιεσδήποτε κινήσεις προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για την ανατολική Ουκρανία.
«Εμείς στη Γερμανία και στη Γαλλία έχουν μια ξεκάθαρη θέση για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Gabriel στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ΥΠΕΞ.
«Ευχόμαστε να εφαρμοστεί η ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ... Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να αρθούν οι κυρώσεις».
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επίσης ότι είναι σημαντικό η Γερμανία και η Γαλλία να εκφράσουν ισχυρές ενιαίες θέσεις σε διάφορα θέματα. Είπε πως οι δύο χώρες θα συστήσουν διμερείς ομάδες εργασίας για θέματα όπως η Ουκρανία και η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης