Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: O Seehofer (Χριστιανοκοινωνιστές) στηρίζει την θέση Trump για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Bild: O Seehofer (Χριστιανοκοινωνιστές) στηρίζει την θέση Trump για άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Ο Γερμανός «σύμμαχος» της Merkel καλεί να τερματιστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την ΕΕ για την Ουκρανία
«Κοινή γραμμή» φαίνεται ότι σκοπεύουν να έχουν οι συντηρητικοί ηγέτες απέναντι στη Ρωσία μετά και την δήλωση του Γερμανού επικεφαλής της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών Horst Seehofer που εναρμονίζεται με αυτή του Trump.
Ο Γερμανός «σύμμαχος» της A. Merkel καλεί να τερματιστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας και της υποστήριξης των φιλορώσων ανταρτών στην Ουκρανία.
«Οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν φέτος. Τάσσομαι υπέρ της ρεαλπολιτίκ, όχι των απειλών πολέμου», δήλωσε ο ηγέτης της Βαυαρίας, στην κυριακάτικη Bild.
«Πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τις διαφορές στις θέσεις, όπως για παράδειγμα όσον αφορά την προσάρτηση της Κριμαίας, αλλά παράλληλα να εργαζόμαστε για να προωθήσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές που έχουν λογική», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι, η Merkel και άλλοι ηγέτες χωρών μελών της Ε.Ε. επιμένουν ότι οι κυρώσεις πρέπει να παραμείνουν συνδεδεμένες με την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ για τον τερματισμό της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία.
Το μήνυμα αυτό επανέλαβαν χθες τόσο ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Sigmar Gabriel όσο και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Jean Marc Ayrault σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Παρίσι.
Η Merkel συνομίλησε χθες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Trump, αλλά στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε κατόπιν δεν έγινε καμιά αναφορά στο ζήτημα των κυρώσεων.
Ο Trump αυτή την εβδομάδα ανέφερε, ότι η εξέταση του ενδεχομένου άρσης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης