Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το διάγγελμα Trump είναι δώρο στους εξτρεμιστές - Βαθαίνει το ρήγμα στη Μέση Ανατολή

tags :
Ιράν: Το διάγγελμα Trump είναι δώρο στους εξτρεμιστές - Βαθαίνει το ρήγμα στη Μέση Ανατολή
Η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη τον διάλογο και τη συνεργασία για να αντιμετωπίσει τη βία και τον εξτρεμισμό στη Μέση Ανατολή
Την αντίθεσή τους για το διάγγελμα του Donald Trump, που απαγορεύει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, ανάμεσά στις οποίες και το Ιράν, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τεχεράνης.
Όπως υποστηρίζει ο ιρανός ΥΠΕΞ «οι ΗΠΑ κάνουν ένα μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές».
Ο Mohamed Javad Zarif σε μήνυμά του στο Twitter, υποστηρίζει ότι «αυτή η συλλογική διάκριση βοηθά τους τρομοκράτες να στρατολογούν βαθαίνοντας έτσι το ρήγμα που δημιουργήθηκε από εξτρεμιστές δημαγωγούς».
Υπογραμμίζει ακόμη ότι «η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη τον διάλογο και τη συνεργασία για να αντιμετωπίσει στις ρίζες τους τη βία και τον εξτρεμισμό, κυρίως στη Μέση Ανατολή».
Η υπογραφή του περίφημου πλέον «διαγγέλματος Trump» έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο καθώς απαγορεύει για τρεις μήνες την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών: Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη. Το Ιράν αποφάσισε χθες να απαντήσει με μέτρα αμοιβαιότητας μετά την εν λόγω απόφαση.
Περίπου ένα εκατομμύριο Ιρανοί ζουν στις ΗΠΑ και δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες τους ταξιδεύουν εκεί κάθε χρόνο, κυρίως για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης