Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διαδηλώσεις κατά του διατάγματος Trump για τους μετανάστες – Trump: Δεν στοχεύω τους μουσουλμάνους

tags :
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις κατά του διατάγματος Trump για τους μετανάστες – Trump: Δεν στοχεύω τους μουσουλμάνους
Έτοιμος ο Καναδάς να δεχθεί τους «εγκλωβισμένους» στις ΗΠΑ
Πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά του διατάγματος Trump, με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος Σύρων προσφύγων αλλά και ατόμων από το Ιράκ, το Ιράν, το Σουδάν και άλλες τέσσερις χώρες πραγματοποιήθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, τη στιγμή που επικρατεί το απόλυτο χάος και σύγχυση στα αμερικανικά αεροδρόμια.
Οι επικρίσεις κατά του Trump είναι έντονες, με τους Δημοκρατικούς να ζητούν την ακύρωση του διατάγματος, στελέχη των Ρεπουμπλικάνων να αφήνουν αιχμές, υποστηρίζοντας πως το διάταγμα εφαρμόστηκε με προχειρότητα, την ώρα που γενικοί εισαγγελείς 16 Πολιτειών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν το διάταγμα Trump.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι θα υποφέρουν από την χαώδη κατάσταση που το διάταγμα έχει δημιουργήσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εισαγγελέων.
Παρά τις επικρίσεις όμως ο Trump επιμένει.
«Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ακραίες εξακριβώσεις ΤΩΡΑ.
Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο - ένα τρομερό χάος!» έγραψε ο Trump, ο οποίος σε ανακοίνωση του υποστήριξε πως το διάταγμα που υπέγραψε, δεν έχει ως στόχο ειδικά τους μουσουλμάνους.
«Για να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα, δεν πρόκειται για μία απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, όπως μεταδίδουν λανθασμένα τα μέσα.
Δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αφορά την τρομοκρατία και την ασφάλεια της χώρας μας» τόνισε ο Trump.
Πάντως οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.
Στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και τη Βοστόνη, ένα δεύτερο κύμα διαδηλώσεων ακολούθησε τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έγιναν σε αμερικανικά αεροδρόμια το Σάββατο καθώς οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων άρχισαν να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Trump.
Οι διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν προς τα δυτικά κατά τη διάρκεια της μέρας.
Η διαταγή, η οποία απαγορεύει την είσοδο Σύρων προσφύγων στη χώρα και αναστέλλει την είσοδο σε άτομα από το Ιράκ, το Ιράν, το Σουδάν και άλλες τέσσερις χώρες για λόγους εθνικής ασφάλειας, έχει οδηγήσει στην κράτηση ή απέλαση εκατοντάδων ατόμων που αφίχθηκαν σε αμερικανικά αεροδρόμια.

Καναδάς: Προσωρινές άδειες διαμονής σε όσους εγκλωβίστηκαν στις ΗΠΑ λόγω του διατάγματος Trump
Εν τω μεταξύ, ο Καναδάς θα χορηγήσει προσωρινές άδειες διαμονής σε όσους ταξιδιώτες έχουν παγιδευτεί εξαιτίας του διατάγματος του Trump.
Ο υπουργός Μετανάστευσης Αχμεντ Χούσεν υποστήριξε ότι δεν ξέρει πόσους ανθρώπους θα αφορούσε το μέτρο και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβατών που επρόκειτο να πετάξουν για τις ΗΠΑ από τον Καναδά και τους απαγορεύθηκε είναι μικρός.
«Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι όποιος πιθανόν έχει παγιδευτεί στον Καναδά ότι θα κάνω χρήση της εξουσίας μου ως υπουργού για να τους χορηγηθεί προσωρινή άδεια παραμονής εάν την χρειάζονται, όπως έχουμε κάνει κατά το παρελθόν», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης