Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό

Κρεμλίνο: Οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι οι πρόεδροι των δύο χωρών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επιλύσουν διάφορα προβλήματα μέσω του διαλόγου
Στον αμοιβαίο σεβασμό και την προθυμία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ αναφέρθηκε σήμερα (30/1) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, στον απόχηο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών, Donald Trump και Vladimir Putin.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Peskov, "η συνομιλίας ήταν καλή, εποικοδομητική και πρακτική, αναφορικά με την έναρξη συζητήσεων για μία σειρά θεμάτω που αφορούν την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια", ενώ πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές έδωσαν έμφαση σε μία πιθανή συνεργασία απέναντι στην τρομοκρατία".
"Οι αρχηγοί των δύο κρατών ανέφεραν το σεβασμό ως μία πολύ σημαντική αρχή των διμερών σχέσεων", επεσήμενε ο Peskov ενώπιω των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο ήταν αφανές υπό την ηγεσία του Barack Obama.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της τρομοκρατίας, ο Peskov το έθεσε ως ένα από τα κύρια ζητήματα μέσω των οποίων θα ξεκινήσει ο διάλογος, καθώς "οι πιο επικίνδυνες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα, είναι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας".
Παράλληλα, τα κύρια θέματα συζήτησης μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών περιελάμβαναν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τις αραβό-ισραηλινές σχέσεις, το πυρηνικό πρόγραμμα στο Ιράν, καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στην κορεάτικη χερσόνησο και την Ουκρανία.
Κληθείς να σχολιάσει το διάταγμα του Trump για τον περιορισμό στη μετακίνηση πολιτών από επτά χώρες με ως επί το πλείστον γερμανικό πληθυσμό, ο Peskov δήλωσε κατηγορηματικά ότι "δεν είναι δική μας υπόθεση".
Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή (27/1) ο Trump υπέγραψε διάταγμα μέσω του οποίου αναστέλλει το Πρόγαμμα Εισόδου Προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 μέρες, ενώ απαγόρευσε και την είσοδο πολιτών από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη για 90 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης