Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Η ενεργειακή πολιτική Trump ευνοεί τις βιομηχανίες πετρελαίου

Σαουδική Αραβία: Η ενεργειακή πολιτική Trump ευνοεί τις βιομηχανίες πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας εκτιμά ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στις δύο χώρες
Στο γεγονός ότι η ενεργειακή πολιτική που επιθυμεί να ακολουθήσει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ευνοεί τις βιομηχανίες πετρελαίου αναφέρθηκε σήμερα (1/2) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, ενώ τόνισε ότι δε βλέπει κάποιο πρόβλημα απέναντι στην αυξανόμενη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, "ο πρόεδρος Trump διαθέτει πολιτικές οι οποίες ευνοούν τις βιομηχανίες πετρελαίου", καθώς όπως υπογραμμίζει "απομακρύνεται από την υπερβολική και εξωπραγματική πολιτική που τάσσεται εναντίον των ορυκτών καυσίμων".
Παράλληλα, τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία δεν αποτελεί "εχθρό" της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία επαφής ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί να πετύχει την ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ από το καρτέλ του ΟΠΕΚ, καθώς και από "κάθε έθνος το οποίος είναι εχθρικό απέναντι στα συμφέροντά μας", μέσω των "τεράστιων ανεκμετάλλευτων εγχώριων αποθεμάτων ενέργειας".
Όπως επεσήμανε ο Al-Falih, η Σαουδική Αραβία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου, και θα μπορούσε να επενδύσει ακόμα περισσότερα, προκειμένου να στηρίξει τις πολιτικές του Trump υπερ της βιομηχανίας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεν έχει πρόβλημα με την αυξανόμενη παραγωγή στης ΗΠΑ, αρκεί να παραμένει σε κοινή γραμμή με τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά, καθώς ο ΟΠΕΚ βρίσκεται ήδη σε μία πολύμηνη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το εν λόγω πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης