Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταδικάζει το διάταγμα Trump για τους μουσουλμάνους (και) η Βρετανίδα πρωθυπουργός

Καταδικάζει το διάταγμα Trump για τους μουσουλμάνους (και) η Βρετανίδα πρωθυπουργός
Στις 28 Ιανουάριου 2017 ο Ρεπουμπλικάνος υπέγραψε διάταγμα για την απαγόρευση της εισόδου στους μουσουλμάνους επτά χωρών με αμερικανική παρουσία
Παρά την πολύ στενή συνεργασία που επιδιώκει με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Theresa May τάχθηκε σαφέστατα κατά του διατάγματος του Donald Trump για τους μουσουλμάνους.
Στις 28 Ιανουάριου 2017 ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την απαγόρευση της εισόδου (στις Η.Π.Α.) στους μουσουλμάνους επτά χωρών με αμερικανική παρουσία, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Λιβύη και την Υεμένη.
«Η ταξιδιωτική απαγόρευση είναι διχαστική και λανθασμένη», σχολίασε σήμερα ενώπιο των βουλευτών της η κα Theresa May, ασκώντας για πρώτη φορά σκληρή κριτική κατά του Αμερικανού Προέδρου.
Ωστόσο, χαρακτήρισε «σωστή επιλογή» την επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, διαμηνύοντας για ακόμα μια φορά ότι το κριτήριο για τη βρετανική κυβέρνηση στις όποιες συνομιλίες με τις Η.Π.Α. θα είναι τα συμφέροντα των πολιτών του νησιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης