Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αν η Β. Κορέα πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση θα δεχτεί συντριπτική απάντηση

ΗΠΑ: Αν η Β. Κορέα πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση θα δεχτεί συντριπτική απάντηση
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, James Mattis, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία
Σαφές μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα έστειλε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από την Πιονγιάνγκ θα έρθει αντιμέτωπη με μία "αποτελεσματική και συντριπτική" απάντηση.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του Mattis πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τόσο στη Νότια Κορέα, όσο και στην Ιαπωνία, όπου συζητήθηκε η περαιτέρω τριμερής συνεργασία για την ασφάλεια στην περιοχή.
"Οποιαδήποτε επίθεση εναντίων των ΗΠΑ, ή των συμμάχων τους, θα κατατροπωθεί, και οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων θα έρθει αντιμέτωπη με μία απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και συντριπτική", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Mattis.
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα υπερασπιστεί τους συμμάχους της, καθώς οι εγγυήσεις της απέναντί τους παραμένουν ακλόνητες.
"Εξ'αιτίας μερικών προκλήσεων από τη Βόρεια Κορέα, θέλω να επιβεβαιώσω ότι το άρθρο 5 της συνθήκης αμοιβαίας άμυνας είναι επίκαιρο για τις ΗΠΑ σήμερα, όπως ήταν πριν από πέντε χρόνια και όπως θα είναι μετά από δέκα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Mattis, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συζήτησε ένα χρονοδιάγραμμα για την τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που προορίζεται για την ενίσχυση της προστασίας της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας.
Η εν λόγω επίσκεψη έρχεται εν μέσω νέων ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να διεξάγει νέα πυραυλική δοκιμή, την πρώτη της για το νέο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης