Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιδρά έντονα η Κίνα στις νέες αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν

tags :
Αντιδρά έντονα η Κίνα στις νέες αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν
Το κινέζικο Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι τέτοιες κυρώσες δε βοηθούν στην προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης
Επίσημη διαμαρτυρία προς τις ΗΠΑ κατέθεσε σήμερα (6/2) η Κίνα, με αφορμή της νέες κυρώσεις της Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και ορισμένες κινεζικές εταιρίες και ιδιώτες.
Συγκεκριμένα, εντός της λίστας των ατόμων και των οντοτήτων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη διοίκηση του Trump συμπεριλαμβάνονται δύο κινεζικές εταιρίες και τρεις κινέζοι πολίτες, οι οποίοι δε θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, καθώς και να ασχοληθούν με αμερικανικές επιχειρήσεις.
Όπως ανέφερε ο εκρπόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Lu Kang, το Πεκίνε κατέθεσε επίσημη διαμαρτυρία προς την Ουάσινγκτον, καθώς όπως τονίζει, τέτοιες κυρώσεις, ιδιαιτέρως όταν βλάπτουν συμφέροντα τρίτων, δε βοηθούν στην προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
"Έχουμε εκφράσει επίμονα την αντίθεσή μας σε τυχόν μονομερείς κυρώσεις", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών ενώπιο δημοσιογράφων.
Όπως ανέφεραν χθες (5/2) στελέχη των κινεζικών εταιριών εταίριων που συμπεριλαμβάνονται στις κυρώσεις, οι εξαγωγές τους προς το Ιράν αφορούν μονάχα "φυσιολογικά αγαθά", χωρίς να θεωρούν ότι έχουν πράξει οτιδήποτε επιλήψιμο.
Υπενθυμίζουμε ότι Κίνα και Ιράν διατηρούν στενούς οικονομικούς και διπλωματικούς δεσμούς, ενώ το Πεκίνο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να προχωρήσει η πυρηνική συμφωνία με τη Δύση, που οδήγησε στην άρση των κυρώσεων προς την Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης