Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν τις αμερικανικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας

tags :
Ιράν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εμποδίζουν τις αμερικανικές εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου, Amir Hossein Zamaninia τόνισε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν "καμία επίδραση" στις ιρανικές επιχειρήσεις
Στο ζήτημα των νεών κυρώσεων που επέβαλλε η Ουάσινγκτον προς την Τεχεράνη αναφέρθηκε σήμερα (6/2) ο ιρανός αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου, Amir Hossein Zamaninia, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση επηρεάζει άμεσα όσες πετρελαϊκές εταιρίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο Zamaninia υπογράμμισε ότι "το Ιράν δεν επέβαλλε περιορισμούς στις αμερικανικές εταιρίες, ωστόσο δε μπορούν να συμμετέχουν πλέον στα έργα μας λόγω των νόμων που έχουν θεσπίσει οι ΗΠΑ", προσθέτοντας παράλληλα ότι "με βάση τις κυρώσεις του αμερικανικού κογκρέσου, οι εταιρίες πετρελαίου δε μπορούν να δραστηριοποιηθούν στο Ιράν".
Παράλληλα, η πλευρά της Τεχεράνης ανέφερε ότι κατά το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει επαφές με εταιρίες που σκοπεύουν να επενδύσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας που είναι υψηλές σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αναφορικά με τις κυρώσεις τις αμερικανικής κυβέρνησης, ο Zamaninia επεσήμανε ότι "τέτοιου είδους ενέργειας δεν έχουν καμία επίδραση, καθώς οι διεθνείς εταιρίες εξακολουθούν να είναι πρόθυμες να εμπλακούν επιχειρηματικά στο Ιράν".
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, η αγγλο-ολλανδική εταιρία πετρελαίου Royal Dutch Shell υπέγραψε συμφωνία για την ανάπτυξη επενδύσεων σε διάφορα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης