Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μία πολεμική διένεξη με τις ΗΠΑ δε θα ωφελούσε καμία πλευρά

tags :
Κίνα: Μία πολεμική διένεξη με τις ΗΠΑ δε θα ωφελούσε καμία πλευρά
Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi, κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να απορρίψουν τον προστατευτισμό που υποστηρίζει ο Donald Trump
Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένανας νικητής σε μία σύγκρουση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εξέφρασε σήμερα (7/2) ο υπουργός Εξωτερικών της πρώτης, Wang Yi, επιχειρώντας να αμβλύνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την εκλογή του Donald Trump.
Συγκεκριμένα, αφορμή για την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον στάθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Trump με την πρόεδρο της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, κατά την οποία απείλησε να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές από την Κίνα.
Ωστόσο, η Κίνα έχει δεσμευτεί για την ειρήνη, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Wang, μετά τη συνάντηση που είχει με την αυστραλή ομόλογό του, Julia Bishop.
"Δε μπορεί να υπάρξει σύγκρουση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, καθώς και οι δύο πλευρές θα βρεθούν ζημιωμένες και καμία από τις δύο δε θα μπορέσει να αντέξει κάτι τέτοιο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κινέζου υπουργού Εξωτερικών.
Παράλληλα, επιδιώκοντας να αμβλύνει την ένταση, κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να απορρίψουν τον προστατευτισμό που υποστηρίζει ο Donald Trump, σημειώνοντας ότι "είναι σημαντικό να δεσμευόμαστε σταθερά σε μία ανοικτή οικονομία".
"Είναι σημαντικό να κατευθύνουμε την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας προς το ευρύτερο κοινωνικό όφελος", υπογραμμίζει ο Wang.
Να σημειώσουμε ότι κατά το παρελθόν η Κίνα είχε κατηγορήσει την Αυστραλία ότι υιοθετεί πρακτικές οικονομικού προστατευτισμού (παρόμοιες με αυτές του Trump), μπλοκάροντας την πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχεία σε κινεζικά συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης