Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump σε Erdogan: Οι ΗΠΑ θα στηρίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ

tags :
Trump σε Erdogan: Οι ΗΠΑ θα στηρίζουν την Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ
O Trump χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Trump «επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Τουρκία ως στρατηγικό συνεργάτη και σύμμαχο του ΝΑΤΟ».
Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο Trump έκανε λόγο για «την κοινή δέσμευση (των δύο χωρών) να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές» και χαιρέτησε τη συνεισφορά της Τουρκίας στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία Trump – Erdogan αναφέρθηκε και η προεδρία της Τουρκίας.
Όπως αναφέρεται, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν αναφορικά με τις ελεγχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος πόλεις αλ Μπαμπ και Ράκα.
Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζήτησαν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήταν η δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, η προσφυγική κρίση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ενώ υπογραμμίζεται ότι ο Erdogan ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίζουν τις συριακές κουρδικές πολιτοφυλακές YPG.
Οι τουρκικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι ο διευθυντής της CIA αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία αύριο Πέμπτη για να συζητήσει το θέμα των YPG και την αντιμετώπιση του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ πρώην ιεροκήρυκα F. Gullen τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης