Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ντέρμπι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου – Ανακάμπτουν οι Σοσιαλδημοκράτες με τον Schulz

Γερμανία: Ντέρμπι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου – Ανακάμπτουν οι Σοσιαλδημοκράτες με τον Schulz
Στις 3 μονάδες η διαφορά Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Προς εκλογικό ντέρμπι οδηγείται η Γερμανία καθώς η δυναμική των Σοσιαλδημοκρατών υπό την προεδρία και την υποψηφιότητα του Martin Schulz για την καγκελαρία ολοένα και αυξάνεται, μειώνοντας τη διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού “Stern”και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, οι Σοσιαλδημοκράτες λαμβάνουν το 31% στην πρόθεση ψήφου, μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από το 34% των Χριστιανοδημοκρατών.
Είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2012 που δημοσκόπηση του εν λόγω ινστιτούτου δίνει ποσοστό άνω του 30% για τους Σοσιαλδημοκράτες.
Παράλληλα, βάσει της εν λόγω μέτρησης, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές της Merkel βρίσκονται στο 34% έχοντας χάσει μια μονάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση του Forsa, τη στιγμή που οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν ανέλθει στο 31%, καταγράφοντας πέντε μονάδες άνοδο.
Από αυτά τα στοιχεία, γίνεται φανερό πως οι Σοσιαλδημοκράτες έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από την επιλογή του Schulz και κλείνουν την ψαλίδα της διαφοράς με τους Χριστιανοδημοκράτες, προμηνύοντας πως οι εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ των δύο εταίρων του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού.
Άλλωστε και η ίδια η Merkel είχε δηλώσει πρόσφατα πως η επικέιμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι η δυσκολότερη από όσες είχε αντιμετωπίσει έως σήμερα.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Εναλλακτική για τη Γερμανία με 10% και ακολουθούν οι Πράσινοι και το αριστερό Die Linken με 8% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης