Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Ελλάδα στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές φοβούνται νέα κρίση - Η διάσπαση του ΔΝΤ και η Γερμανία

Guardian: Η Ελλάδα στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές φοβούνται νέα κρίση - Η διάσπαση του ΔΝΤ και η Γερμανία
Η Γερμανία έχει προειδοποιήσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι κρίσιμη για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος
Οι νέες ανησυχίες για τα χρέη της Ελλάδας έχουν ωθήσει πολύ υψηλότερα το κόστος δανεισμού της χώρας εν μέσω της επιμονής της Αθήνας να μην δεχθεί την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας.
Αυτό επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- σε δημοσίευμα του Guardian με αφορμή την άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ, όπου επισημαίνεται η διάσπαση του Ταμείου κάτι που αυξάνει τις ανησυχίες για τη μη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το ΔΝΤ επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, παρ' όλο που η κυβέρνηση πιέζει μέσα μείωσης των δαπανών και αύξησης των φόρων κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στα ποσοστά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Εν τω μεταξύ τη στιγμή που το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, η Γερμανία έχει προειδοποιήσει ότι η συμμετοχή του Ταμείου είναι κρίσιμη εάν το ελληνικό πρόγραμμα συνεχιστεί.
«Τα νέα σχετικά με τη διάσπαση εντός του ΔΝΤ προκάλεσαν νέα ερωτήματα για το εάν η Γερμανία θα δει την επιθυμία της να ικανοποιείται και τελικά το Ταμείο συμμετέχει στο επόμενο πρόγραμμα» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Επίσης, η βρετανική εφημερίδα επισημαίνεται ότι στην άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να νομοθετήσει νέα μέτρα σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των δανειστών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης