Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oppermann (SPD): Να σταματήσει ο Schaeuble να κατακρίνει την Ελλάδα – Επικίνδυνη η όξυνση της κρίσης

Oppermann (SPD): Να σταματήσει ο Schaeuble να κατακρίνει την Ελλάδα – Επικίνδυνη η όξυνση της κρίσης
Αποτρέπω τον Schaeuble από μια νέα δημόσια εκστρατεία κατά της Ελλάδας είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας
Τις τριβές στο εσωτερικό της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίες θα ενισχύονται όσο κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), Thomas Oppermann, ο οποίος επιτέθηκε στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο Oppermann ζήτησε από τον Schaeuble να σταματήσει να κατακρίνει την Ελλάδα..
«Ειδικά στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην Ευρώπη η όξυνση της κρίσης είναι επικίνδυνη.
Και για αυτό αποτρέπω τον κ. Schaeuble από μια νέα δημόσια εκστρατεία κατά της Ελλάδας όπως το καλοκαίρι του 2015» είπε ο Oppermann.
Ο Oppermann εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το ΔΝΤ δεν θα αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.
«Θεωρώ την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα επιθυμητή.
Το ΔΝΤ διαθέτει τους εμπειρογνώμονες για να ξεπεράσουν την κρίση οι χώρες» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών.
Σημειώνεται πως χθες ο Schaeuble σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ξεπεράσει τα προβλήματα και «γι' αυτό πρέπει να εξακολουθήσει να της ασκείται πίεση για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να γίνει ανταγωνιστική, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να παραμείνει στη νομισματική ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης