Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Αποσκοπούμε στη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων με την Κίνα

Trump: Αποσκοπούμε στη δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων με την Κίνα
Ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε επιστολή προς τον κινέζο ομόλογό του, πραγματοποιώντας την πρώτη άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών
Την πρώτη μορφή άμεσης επικοινωνίας είχαν σήμερα (9/2) ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, μέσω επιστολής που έστειλε ο πλανητάρχης, όπου εκφράζει την πρόθεσή του για την ανάπτυξης μίας "εποικοδομητικής σχέσης".
Αναλυτικότερα, μέσα στην επιστολή, ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον κινέζο ομόλογό του για τα συγχαρητήριο σημείωμα που του είχε στείλει νωρίτερα, ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να βρουν τρόπους να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.
"Ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Xi και να αναπτύξει μία εποικοδομητική σχέση που θα ωφελεί τόσο τις ΗΠΑ, όσο και την Κίνα", επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer.
Παρά την απόπειρα προσέγγισης από τον Trump, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για κάποια ενδεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει και επίσημη αντίδραση από το Πεκίνο.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, επικαλούμενα πηγές από το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Πεκίνο δε δείχνει καμία βιασύνη στην πραγματοποίηση της τηλεφωνικής επαφής, καθώς επιθυμεί αρχικά ένα "περισσότερο ελεγχόμενο περιβάλλον", κάτι που στην παρούσα φάση δεν εγκυάται ο Trump με τις απρόβλεπτες πολιτικές του.
Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές δε διανύουν την καλύτερη περίοδο των σχέσεων τους, καθώς ο Trump έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του προς την Ταϊβάν και την ανεξαρτητοποίησή της, απειλώντας ακόμα και με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης