Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC: Απρόσμενο "δώρο" στον Trump στέλνει ο Putin - Εκδίδει στις ΗΠΑ τον Edward Snowden

NBC: Απρόσμενο
O Snowden έλανε αρχικά προσωρινό άσυλο από τη Ρωσία το 2013 και το 2014 τριετή άδεια παραμονής που ισχύει έως το 2020
«Επεκτείνεται» η συνεργασία της κυβέρνησης Putin με αυτήν του αμερικανού προέδρου Trump μετά την απόφαση της Μόσχας να στείλει «πακέτο» τον Edward Snowden στις ΗΠΑ.
Όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό δίκτυο NBC «οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία σκέφτεται να παραδώσει τον Snowden ως «δώρο» προς τον Donald Trump.
Το NBC επικαλείται υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος έχει αναλύσει μία σειρά «εξαιρετικά ευαίσθητων» αναφορών των υπηρεσιών πληροφοριών για λεπτομερείς ρωσικές συζητήσεις.
Σύμφωνα με αυτές, μία παράδοση του Snowden είναι ένα από τα πολλά τεχνάσματα για να κερδίσει η Μόσχα την εύνοια του Trump. Δεύτερη πηγή του NBC από τις υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνει τις αναφορές για τις ρωσικές συζητήσεις, που όπως αναφέρει έχουν συλλεχθεί μετά από την ορκωμοσία Trump.
Ο δικηγόρος του Snowden, Ben Wizner, δήλωσε στο NBC ότι δεν έχουν γνώση τέτοιων σχεδίων να σταλεί πίσω στις ΗΠΑ.
«Η ομάδα μας δεν έχει λάβει τέτοια σημάδια και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», συμπλήρωσε.
Οσο για τον ίδιο τον Snowden, αντέδρασε στο ρεπορτάζ του NBC γράφοντας στο Twitter ότι αυτό δείχνει πως ποτέ δεν συνεργάστηκε με τη ρωσική κυβέρνηση.
«Επιτέλους, αδιάψευστη απόδειξη ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Καμία χώρα δεν αφήνει έναν κατάσκοπο, γιατί οι υπόλοιποι θα φοβηθούν ότι θα είναι οι επόμενοι», έγραψε.




Ο Snoewden ήταν συνεργάτες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ΝSA), ο οποίος αποκάλυψε την τεράστια έκταση παρακολουθήσεων των ΗΠΑ και σε βάρος ξένων ηγετών.
Η Ρωσία του χορήγησε αρχικά προσωρινό άσυλο, το 2013 και το 2014 έλαβε τριετή άδεια παραμονής στη χώρα, η οποία στη συνέχεια παρατάθηκε ως το 2020.
Στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών εάν δικαστεί και κριθεί ένοχος των κατηγοριών περί κατασκοπείας και κλοπής κυβερνητικής ιδιοκτησίας που τον βαρύνουν.
Στο παρελθόν, ο Trump τον έχει αποκαλέσει κατάσκοπο και προδότη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης