Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ξαναγράφει το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ ο Trump

tags :
Reuters: Ξαναγράφει το διάταγμα απαγόρευσης εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ ο Trump
Στο νέο διάταγμα θα έχουν εξαιρεθεί οι απαγορεύσεις προς τους κατόχους πράσινης κάρτας και τους μόνιμους κατοίκους στις ΗΠΑ
Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να υπογράψει νέο διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών, μετά από το δικαστικό «μπλόκο» στην πρώτη απόπειρα και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε, είναι ο πρόεδρος Trump.
Από τις πρώτες κιόλας ώρες της προεδρίας του ο Trump «άνοιξε» πολλά μέτωπα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με την αμερικανική κοινωνία και κυρίως το Δικαστικό σώμα να βρίσκεται σθεναρά απέναντί του.
Έτσι, ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι ένα «ολοκαίνουριο διάταγμα» μπορεί να εκδοθεί ακόμη και τη Δευτέρα ή την Τρίτη.
Η αποκάλυψη έγινε σε μία απρόσμενη συζήτηση με τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Air Force One, στο ταξίδι του Trump με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό στο θέρετρο του πρώτου στη Φλόριντα, για το σαββατοκύριακο.
«Το ατυχές είναι ότι παίρνει χρόνο νομικά... θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.
Αλλά έχουμε και πολλές άλλες επιλογές, ανάμεσά τους ένα ολοκαίνουριο διάταγμα τη Δευτέρα», είπε ο Trump.
Όταν ρωτήθηκε τι αλλαγές θα περιελάμβανε ένα νέο διάταγμα, απάντησε «πολύ λίγες».
Όπως αναφέρει το Reuters, «στο νέο προεδρικό διάταγμα πιθανότατα θα έχουν εξαιρεθεί οι απαγορεύσεις προς τους κατόχους πράσινης κάρτας και τους μόνιμους κατοίκους στις ΗΠΑ».
Το δημοσίευμα, υπογραμμίζει ότι «με αυτή την υπαναχώρηση ο πρόεδρο Trump δίνει τη δυνατότητα στους επικριτές του να μιλήσουν για «νίκη», υποστηρίζοντας ότι τον ανάγκασαν να αλλάξει πορεία στην πρώτη μεγάλη απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου πάντως δήλωσε ότι παραμένει η πιθανότητα να φτάσει η υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς ο αμερικανός πρόεδρος θεωρεί την απόφαση πολιτική και επιμένει ότι δεν πρέπει να εμποδίζεται από τη δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης