Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Σε λειτουργία το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας
50 άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή
(upd) Αποκλείουν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση οι γερμανικές αρχές αναφορικά με το περιστατικό της διαρροής ουσίας στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, το οποίο πλέον λειτουργεί κανονικά.
Νωρίτερα το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά και συγκεκριμένα στις 12:30 (τοπική ώρα), εκκενώθηκε πλήρως και ξανάνοιξε στις 13:45, καθώς κάποιοι φαίνεται ότι ψέκασαν σκόπιμα ένα ερεθιστικό αέριο που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε περίπου 70 επιβάτες και υπαλλήλους.
Μάλιστα, εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία,  βρέθηκε μια άδεια φιάλη κάποιου ερεθιστικού αερίου που μπορεί να ήταν σπρέι πιπεριού ή δακρυγόνο.
Πάντως, λόγω του περιστατικού, σε γειτονικά αεροδρόμια οδηγήθηκαν 13 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αμβούργο , ενώ προσωρινά διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων από και προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Την εκκένωση του αεροδρομίου του Αμβούργου διέταξαν οι γερμανικές αρχές μετά τον εντοπισμός αερίου που προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε 50 ανθρώπους.
Η εκκένωση είναι προσωρινή σύμφωνα με τις αρχές καθώς «μια άσχημη μυρωδιά απλώθηκε στον χώρο όπου γίνονται οι έλεγχοι ασφαλείας, εκεί όπου ελέγχονται οι επιβάτες και οι αποσκευές τους.
Ορισμένοι άνθρωποι παραπονέθηκαν για ερεθισμό στα μάτια και δυσκολία στην αναπνοή», υποστήριξε ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροδρομίου.



Η ουσία που προκάλεσε τη διαρροή παραμένει άγνωστη ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι η ερεθιστική ουσία προερχόταν κατά πάσα πιθανότητα από το σύστημα κλιματισμού του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο ήταν κλειστό από τις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 13.45.

(Πρώτη ενημέρωση 15:40, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης