Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Καταδικάζει τη νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας το Υπουργείο Εξωτερικών

Κίνα: Καταδικάζει τη νέα πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας το Υπουργείο Εξωτερικών
"Οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν πρέπει να προκαλούν η μία την άλλη και να προβαίνουν σε πράξεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις"
Σε πλήρη καταδίκη της νέας πυραυλικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας προχώρησε σήμερα (13/2) η Κίνα, ο μοναδικός σύμμαχος της Πιονγιάνγκ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Geng Shuang, "η Κίνα αντιτίθεται στις πρακτικές εκτόξευσης πυραύλων της Βόρειας Κορέας, οι οποίες παραβιάζουν τους σχετικούς κανόνες του ΟΗΕ".
Παράλληλα, όπως τόνισε το κινεζικό ΥΠΕΞ, "κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν πρέπει να προκαλούν η μία την άλλη και να προβαίνουν σε πράξεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην χερσόνησο της Κορέας".
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την επαρχία της βόρειας Πιονγιάνγκ, και διέσχισε συνολικά 500 χλμ πρωτού προσγειωθεί στη θάλασσα της Ιαπωνίας.
Η καταδίκη του κινεζικού ΥΠΕΞ, δείχνει μία στροφή της χώρας στο ζήτημα της υπεράσπισης της Βόρειας Κορέας, καθώς μέχρι στιγμής αποτελούσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δυτικές δυνάμεις και την Πιονγιάνγκ, αποτρέποντας την επιβολή περεταίρω κυρώσεων που θα μπορούσαν να οξύνουν τα πνεύματα στην περιοχή.
Η εν λόγω πυραυλική δοκιμή ήταν η πρώτη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Donald Trump, ο οποίος δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης