Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρωτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία - Νέος πρωθυπουργός ο Ραχόι

Σαρωτική νίκη του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία - Νέος πρωθυπουργός ο Ραχόι
Σαρωτική νίκη στις πρόωρες εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία επέτυχε τον Λαϊκό Κόμμα του (ΡΡ) Μαριάνο Ραχόι, κερδίζοντας 186 επί συνόλου 350 εδρών στην ισπανική βουλή με καταμετρημένο το 99,95% των ψήφων.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Θαπατέρο έχασε 58 έδρες και κατέχει πλέον 111 θέσεις στη Βουλή. Πρόκειται για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της σοσιαλιστικής παράταξης μετά τη μεταπολίτευση, που σηματοδότησε ο θάνατος του Φράνκο το 1975.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, οι ψηφοφόροι θεωρούν υπεύθυνο τον Θαπατέρο και την κυβέρνησή του για την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα.
«Έρχονται δύσκολες εποχές υπογράμμισε ο Ραχόι – ο οποίος θα κληθεί να εφαρμόσει μία σειρά νέων μέτρων λιτότητας – στην πρώτη δήλωσή του μετά τη νίκη του κόμματος του.
Ο νέος πρωθυπουργός υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να κερδίσει ξανά η Ισπανία το σεβασμό της ΕΕ. «Ο λόγος της Ισπανίας πρέπει να γίνει σεβαστός στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη. Θα σταματήσουμε να είμαστε μέρος του προβλήματος και θα γίνουμε μέρος της λύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ραχόι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης