Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Βασική μας προτεραιότητα η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία

Erdogan: Βασική μας προτεραιότητα η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία
Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης εργάζεται επίσης υπέρ της εν λόγω λύσης
Ως βασική προτεραιότητα της Τουρκίας έθεσε ο πρόεδρος της χώρας, Tayyip Erdogan, τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία, κατά τη διάρκεια ομιλίας που είχε σήμερα (13/2) στο Μπαχρέιν.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο τούρκος πρόεδρος, οι εν λόγω ζώνη θα καλύπτει μία έκταση τουλάχιστον 4.000-5.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ θα απαιτείται και η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, δημιουργώντας μία ασφαλή περιοχή μακριά από τρομοκράτες.
Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης ειδικά εκπαιδευμένου στρατιωτικού προσωπικού στην περιοχή, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της ζώνης, ενώ πρόσθεσε ότι και η πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης εργάζεται επίσης υπέρ της εν λόγω λύσης.
"Με την Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, η Τουρκία κατάφερε να απομακρύνει το Ισλαμικό Κράτος και τους κούρδους αντάερας από την περιοχή, και πλέον στοχεύουμε στην εκκαθάριση της Αλ Μπαμπ", τονίζει ο Erdogan, ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, η χώρα θα κινηθεί προς τα ανατολικά της Συρίας, όπου και θα δημιουργήσει τη ζώνη ασφαλείας, εάν οι δυνάμεις του Συνασπισμού συμφωνήσουν να υλοποιήσουν το εν λόγω σχέδιο.
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο στρατός έχει προχωρήσει στην εξόντωση τουλάχιστον 3.000 τζιχαντιστών, ενώ επεσήμανε για ακόμα μία φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν πρέπει να σχετίζεται με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.
"Κανείς δεν πρέπει να συνδέει την τρομοκρατία ή τον ριζοσπαστισμό με το Ισλάμ, καθώς δεν επιτρέπει τον ριζοσπαστισμό", ήταν χαρακτηριστικά το λόγια του Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης