Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ευρώπη να καταρρεύσει

Lagarde: Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ευρώπη να καταρρεύσει
Το να αφήσουμε την Ευρώπη να καταρρεύσει θα ισοδυναμούσε με αρνητικές επιπτώσεις για άλλες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΗΠΑ, δήλωσε σε εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde.
Η κ. Lagarde εξήγησε πόσο αλληλένδετες είναι οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αλλά και τη διασύνδεση ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές τράπεζες. «Το 20% των αμερικανικών εξαγωγών έχουν προορισμό την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλοί ευρωπαίοι εργαζόμενοι σε αμερικανικές επιχειρήσεις και πολλοί αμερικανοί εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκές», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Αναφορικά με την κρίση που πλήττει την ευρωζώνη η επικεφαλής του ΔΝΤ, εκτιμά πως «είναι η συνέχεια του 2008. Είναι η ίδια διαδικασία που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας». Και πρόσθεσε, «θέλω να είναι απελπιστικά αισιόδοξη και θέλω να πιστεύω ότι οι χώρες θα καταλάβουν ότι μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων».
Τέλος, η κ. Lagarde σημείωσε πως άρθρο του νόμου για τις μεταρρυθμίσεις και τους δημοσιονομικούς κανόνες στις ΗΠΑ, απαγορεύει στις ΗΠΑ να στηρίξουν δάνεια του ΔΝΤ «των οποίων η αποπληρωμή είναι αδύνατη». Ορισμένοι βουλευτές εκτιμούν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό να συμβεί με την Ελλάδα και παραδέχθηκε πως οι ΗΠΑ διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τα χρήματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης