Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Δημοσκόπηση: Άνετη νίκη Macron στον β΄ γύρο με 63% έναντι 37% για τη Le Pen

tags :
Γαλλία - Δημοσκόπηση: Άνετη νίκη Macron στον β΄ γύρο με 63% έναντι 37% για τη Le Pen
H Le Pen συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά ηττάται στον β΄γύρο
Άνετη επικράτηση του ανεξάρτητου υποψηφίου Emannuela Macron, έναντι της επικεφαλής της ακροδεξιάς Marine Le Pen στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, καταγράφει δημοσκόπηση της Opinionway.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η έκβαση μιας μονομαχίας ανάμεσα στην ίδια και τον συντηρητικό Francois Fillon είναι πιο αμφίρροπη.
Η δημοσκόπηση της Opinionway έδειξε πως η Le Pen θα κέρδιζε 42% των ψήφων, σε σύγκριση με 52% για τον Fillon που πλήττεται από το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, σε περίπτωση που αυτός ο τελευταίος προκριθεί στον δεύτερο γύρο.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της Le Pen σε δημοσκόπηση για τον δεύτερο γύρο μέχρι στιγμής φέτος.


Κατά τα λοιπά τα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι παρόμοια με αυτά προηγούμενων ερευνών --με την Le Pen να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, αλλά στη συνέχεια να χάνει είτε από τον Macron είτε από τον Fillon στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Le Pen συγκεντρώνει 26% στον πρώτο γύρο, σε σύγκριση με 22% για τον Macron και 21% για τον Fillon.
Ο κεντρώος Macron  είναι στη συνέχεια ο υποψήφιος που είναι το πιθανότερο να κερδίσει την Λεπέν στον δεύτερο γύρο, καθώς αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 63% των ψήφων, ενώ η Le Pen 37%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης