Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τριγμοί στη διακυβέρνηση Trump - Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας

tags :
ΗΠΑ: Τριγμοί στη διακυβέρνηση Trump - Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας
Ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε ο Michael Flynn με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον
Την παραίτηση του υπέβαλε ο Michael Flynn, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Trump ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις επαφές που είχε με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον το Δεκέμβριο πριν δηλαδή αναλάβει το Λευκό Οίκο ο Donald Trump αλλά και των λάθος πληροφοριών που έδωσε στη συνέχεια στον αντιπρόεδρο Mike Pence.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που μόλις χθες υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου ότι ο Donald Trump έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Flynn.
Στην επιστολή παραίτησης του ο Flynn αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Pence, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία, παραδεχόμενος ότι έδωσε «ανεπαρκείς πληροφορίες».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Flynn φέρεται να είχε συζητήσει με τον Ρώσο πρέσβη, Sergei Kislyak τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Obama στη Μόσχα με αφορμή τις καταγγελίες για ρωσικές παρεμβάσεις στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών.
Τυχόν παρέμβαση του Flynn σχετικά με τις κυρώσεις θα παραβίαζε το νόμο που απαγορεύει σε ιδιώτες να ασκούν διπλωματία, δεδομένου ότι ο Trump τότε δεν ήταν ακόμα πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε μάλιστα προειδοποιήσει τον Λευκό Οίκο πως Flynn θα μπορούσε να γίνει στόχος ρωσικών εκβιασμών λόγω των ενεργειών του.
Αρχικά ο Flynn είχε αρνηθεί ότι είχε μιλήσει για τις κυρώσεις με τον πρέσβη αλλά στη συνέχεια ανασκεύασε υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εάν το θέμα είχε τεθεί επί τάπητος.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε στηρίξει αρχικά τον Flynn, επαναλαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις που ο ίδιος του είχε παράσχει περί μη αναφοράς και εμπλοκής στις κυρώσεις της διακυβέρνησης Obama κατά της Ρωσίας.
Ωστόσο, οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, είχαν ως αποτέλεσμα και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να διαρρεύσει ότι ο Flynn τον είχε παραπληροφορήσει εσκεμμένα.
Σημειώνεται πως ο Flynn ήταν από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Trump κατά τη προεκλογική περίοδο.
Την θέση του Flynn αναλαμβάνει ο Joseph Keith Kellogg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης