Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεκρός βρέθηκε στη Μαλαισία ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Yong Un

Νεκρός βρέθηκε στη Μαλαισία ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Yong Un
Είχε μιλήσει δημοσίως κατά της οικογένειάς του και μετέφερε τεράστια ποσά στο εξωτερικό από την Πιονγιάνγκ
Νεκρός βρέθηκε στη Μαλαισία ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, όπως ανακοίνωσε νοτιοκορεατική κυβερνητική πηγή.
Ο 47 ετών Kim Jong Nam, μεγαλύτερος αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη έγινε γνωστός, επειδή ξόδεψε σημαντικά ποσά εκτός  της χώρας του και μίλησε δημοσίως κατά της οικογένειάς του κατηγορώντας την για τη δημιουργία δυναστείας στο απομονωμένο αυτό κράτος.
Σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε, πως ένας Βορειοκορεάτης πέθανε καθ΄οδόν προς το νοσοκομείο από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λαμπούρ, σύμφωνα με το Reuters.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν, πως η ταυτότητα του πτώματος δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Ο Kim Jong Nam δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λαμπούρ από δύο γυναίκες, που πιστεύεται πως είναι πράκτορες της Βορείου Κορέας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός της Νότιας Κορέας  Chosun επικαλούμενος πηγές της Σεούλ.
Τις πληροφορίες, πως πρόκειται για τον ετεροθαλή αδελφό του Kim Jong Un δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας και η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας. 
Ο Kim Jong Nam και ο Κim Jong Un είναι και οι δύο γιοι του πρώην ηγέτη Kim Yong Il, ο οποίος πέθανε στα τέλη του 2011, αλλά είχαν διαφορετικές μητέρες.
O Kim Jong Nam πιστεύεται, πως βρισκόταν κοντά στο θείο του, Jang Song Thaek, ο οποίος ήταν ο δεύτερος πιο ισχυρός άνθρωπος της Βόρειας Κορέας πριν από την εκτέλεσή του από τον Kim Jong Un το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης