Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απαιτείται συλλογική δράση απέναντι στις πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας

ΗΠΑ: Απαιτείται συλλογική δράση απέναντι στις πυραυλικές δοκιμές της Β. Κορέας
Η Ουάσινγκτον τονίζει ότι οι δοκιμές πυρινικών όπλων της Πιονγιάνγκ πρέπει να σταματήσουν
Σε μία συλλογική δράση απέναντι στις πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας κάλεσε η Ουάσινγκτον τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, μέσω του πρεσβευτή τους στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Robert Wood, "όλες οι προσπάθειες για την προώθηση των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας πρέπει να σταματήσουν", με την πλευρά της Πιονγιάνγκ να έχει επισημάνει στο παρελθόν πως τα πυρηνικά της προγράμματα είναι αναγκαία για να προστατευθεί από τις ΗΠΑ.
"Αν ποτέ υπήρχε μία κατάσταση η οποία ζητούσε διεθνή συλλογική δράση για να εξασφαλιστεί η αμοιβαία μας ασφάλεια, ίσως είναι η τωρινή", υπογραμμίζει ο Wood.
Παράλληλα, και ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump σχολίασε την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντας τη χώρα ως "μεγάλο πρόβλημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε πολύ έντονα".
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Αφοπλισμό, Han Tae Song, τόνισε ότι οι πυραυλικές δοκιμές αποτελούν "τα μέτρα αυτοάμυνας για την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της ασφάλειας του λαού απέναντι στις άμεσες απειλές των εχθρικών δυνάμεων".
Υπενθυμίζουμε ότι κατά του προηγούμενους μήνες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει προσχωρήσει σε αρκετά ψηφίσματα που καταδικάζουν τις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ, επιβάλοντάς της παράλληλα οικονομικές κυρώσεις.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης