Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οικονομολόγοι στο Reuters: Ανέφικτος ο στόχος για ανάπτυξη 4% το 2017 στις ΗΠΑ

tags :
Οικονομολόγοι στο Reuters: Ανέφικτος ο στόχος για ανάπτυξη 4% το 2017 στις ΗΠΑ
Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου αλλά οι αγορές έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους



Η οικονομία των ΗΠΑ θα πάρει μια μικρή ώθηση το 2017, λόγω των εξαγγελιών του προέδρου Donald Trump σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Ωστόσο οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η πιθανότητα επίτευξης ρυθμού ανάπτυξης 4% είναι χαμηλή.
Τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ένα ευρύ χάσμα μεταξύ των οικονομολόγων, οι οποίοι είχαν επικριθεί για τη διατύπωση πολύ αισιόδοξων προβλέψεων και προσδοκιών, που «εκτόξευσαν» τις αποδόσεις των ομολόγων και του δολαρίου και πίεσαν τη Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ.
Υπενθυμίζεται, πως μεταξύ άλλων ο Trump έχει υποσχεθεί σαρωτικές περικοπές στη φορολογία για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, μείωση των δαπανών και τόνωση της ανάπτυξης.
Οι επενδυτές έχουν εκλάβει τις προτάσεις αυτές ως πράσινο φως, αν και ακόμα δεν είναι σαφές πότε θα μετατραπούν πραγματικά σε νόμους.
Στην έρευνα 58 οικονομολόγοι απάντησαν, πως η πιθανότητα για ανάπτυξη 4% φέτος είναι χαμηλή.
«Οι αγορές έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους», δήλωσε ο Ethan Harris, επικεφαλής της παγκόσμιας οικονομίας της Bank of America Merrill Lynch. 
«Δεν έχει ακόμα υπολογιστεί πλήρως ο βαθμός της περιόδου αβεβαιότητας και ορισμένες από τις προτάσεις αυτές ενδεχομένως να επηρεάσουν τους αναπτυξιακούς στόχους».
Μόνο δύο οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση για την οικονομική ανάπτυξη, εκτιμούν, πως ο στόχος για ανάπτυξη 4% το 2017 είναι εφικτός. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης