Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Το FBI ανέκρινε τον Flynn από τις πρώτες μέρες της προεδρίας Trump

tags :
New York Times: Το FBI ανέκρινε τον Flynn από τις πρώτες μέρες της προεδρίας Trump
Στο «μικροσκόπιο» των Ομοσπονδιακών Aρχών το τι πραγματικά είπε ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Trump
Πράκτορες του FBI ανέκριναν τον Michael Flynn, όταν ήταν σύμβουλος εθνικής ασφαλείας κατά τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του  Trump σχετικά με τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρέσβη.  
Η είδηση αυτή, που έγινε γνωστή από νυν και πρώην αξιωματούχους και αποκαλύπτεται από τους New York Times, δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό το αποκαλούμενο  πολιτικό σκάνδαλο. 
Εάν ο Flynn δεν ήταν απόλυτα ειλικρινής στα λεγόμενά του προς τους πράκτορες του FBI, αυτό θα μπορούσε να επιβαρύνει τον αποπεμφθέντα σύμβουλο με μία κακουργηματική κατηγορία. 
Ο πρόεδρος Trump ζήτησε την παραίτηση του κ Flynn τη Δευτέρα το βράδυ. 
Αν και δεν είναι σαφές τι είπε στο FBI του συνέντευξη, ο Flynn υποστήριξε πως οι συνομιλίες του με τον πρέσβη δεν έκρυβαν κάτι επιλήψιμο και δεν αφορούσαν στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. 
Λίγο μετά την ανάκρισή του από το FBI στις 26 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, Sally Q. Yates, διεμήνυσε στο Λευκό Οίκο ότι ο Flynn ήταν ευάλωτος σε ρωσικό εκβιασμό, λόγω των αντιφάσεων μεταξύ του τι είχε πει δημοσίως και τι πραγματικά είχε αναφέρει στον πρέσβη. 
Επίμαχο θέμα είναι μία εκδήλωση κατά τη διάρκεια της προεδρικής μετάβασης, στην οποία ο Flynn μίλησε στη ρωσική πρεσβεία για τις κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας από την κυβέρνηση Ομπάμα. 
Το εν λόγω γεγονός ώθησε το FBI σε μία έρευνα για το κατά πόσον ο Flynn είχε παραβιάσει το νόμο Logan, που απαγορεύει σε ιδιώτες να διαπραγματεύονται με ξένες κυβερνήσεις, διαφορές τις οποίες έχουν με τις ΗΠΑ. 
Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος, μετά την παραίτηση Flynn, ο Trump επέλεξε να εστιάσει στις διαρροές της κυβέρνησης του.
«Η πραγματική ιστορία εδώ είναι γιατί συμβαίνουν τόσες πολλές παράνομες διαρροές από την Ουάσιγκτον. Θα υπάρξουν αντίστοιχες διαρροές όταν θα αντιμετωπίζω υποθέσεις όπως αυτή της Βόρειας Κορέας;», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση του στο twitter.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης