Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Οριακό προβάδισμα της Merkel έναντι του Schulz

Γερμανία: Προς εκλογικό ντέρμπι – Οριακό προβάδισμα της Merkel έναντι του Schulz
Μπροστά με 34% οι Χριστιανοδημοκράτες έναντι 31% των Σοσιαλδημοκρατών
Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ της Angela Merkel και του Martin Schulz καθώς η μεταξύ τους διαφορά είναι οριακή.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του (Forsa Survey) για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες προηγούνται με 34% έναντι 31% των Σοσιαλδημοκρατών, ποσοστά, τα οποία όπως αναφέρεται παραμένουν αμετάβλητα σε διάστημα μιας εβδομάδας.
Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι η οριακή διαφορά μεταξύ Merkel και Schulz.
Στο υποθετικό σενάριο που οι Γερμανοί θα μπορούσαν να επιλέξουν απευθείας τον καγκελάριο τους, η Merkel προηγείται οριακά με 38% έναντι 37% του Schulz.
Πάντως, στο σενάριο αυτό η Merkel κατάφερε σε μια εβδομάδα να αυξήσει το ποσοστό της κατά μια ποσοστιαία μονάδα ενώ το ποσοστό του Schulz παρέμεινε αμετάβλητο.
«Προκειμένου να διαδεχθεί τη Merkel στην καγκελαρία ο Schulz θα πρέπει να παρουσιάσει ένα πειστικό πρόγραμμα» υποστήριξε ο επικεφαλής της Forsa, Manfred Guellner.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην τρίτη θέση βρίσκεται το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία με 9% και ακολουθούν το αριστερό Die Linke με 8%, οι Πράσινοι με 7% και οι Φιλελεύθεροι του FDP με 5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης