Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας στηρίζει τον Trump στην ταξιδιωτική απαγόρευση

tags :
Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας στηρίζει τον Trump στην ταξιδιωτική απαγόρευση
Ζήτησε από το ομοσπονδιακό εφετείο να καταθέσει έγγραφα υπέρ του διατάγματος του Αμερικανού προέδρου
Ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ζήτησε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2017 από το ομοσπονδιακό εφετείο την άδεια να καταθέσει νομικά έγγραφα για την υποστήριξη της ταξιδιωτικής απαγόρευσης του Αμερικανού προέδρου του Donald Trump.
Έτσι το Τέξας γίνεται η πρώτη αμερικανική πολιτεία που στηρίζει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους πολίτες επτά χωρών, στις οποίες οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τον Paxton το διάταγμα Trump εμπίπτει στις εκτελεστικές αρμοδιότητες του προέδρου και δεν παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα.
Ο Paxton ζητά από το εφετείο να επανεξετάσει το κατά πόσον ένα κατώτερο δικαστήριο, μπορεί να δικαιολογήσει, εάν είναι δικαιολογημένη ή μη η ανάκληση της απαγόρευσης.
Ο δικαστής του Σιάτλ James Robart ζήτησε να ανασταλεί ολόκληρη η ταξιδιωτική απαγόρευση, μετά την αμφισβήτηση της νομιμότητάς της από την πολιτεία της Ουάσινγκτον.
Υπενθυμίζεται ότι, η απαγόρευση εισόδου στη χώρα αφορά πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη με την επίκληση της προστασίας της χώρας από τρομοκρατικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης