Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη λόγω χρεών - Πολιτικό πρόβλημα η λύση του

tags :
Die Zeit: Η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη λόγω χρεών - Πολιτικό πρόβλημα η λύση του
Γιατί δεν έρχεται η ανάπτυξη στη Ελλάδα και γιατί δεν μειώνεται η ανεργία τονίζει η Die Zeit
Στο ζήτημα του ελληνικού χρέους αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Die Zeit εστιάζοντας στο ζήτημα του χρέους αλλά από την ελληνική πλευρά.
«Κατεστραμμένη λόγω χρεών;» είναι ο τίτλος του άρθρου για την Ελλάδα το οποίο σημειώνει ότι:
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η χώρα είναι υπεύθυνες για την ισχνή ανάπτυξή της.
Αλλά αυτό το επιχείρημα δεν αρκεί».
Για τον Αλέξη Τσίπρα το υψηλό χρέος είναι η αιτία για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και γι αυτό ζητά ελαφρύνσεις, γράφει η Zeit και αναμεταδίδει η Deutsche Welle.
«Αλλά οφείλεται τελικά μόνο στα χρέη, το ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε πέρυσι μόνο κατά 3% και η ανεργία παραμένει υψηλή γύρω στο 20%;» διερωτάται η εφημερίδα για να καταλήξει ότι τελικά το ζήτημα του χρέους και η σχέση του με τις προοπτικές ανάπτυξης είναι τελικά ένα αμφιλεγόμενο κεφάλαιο, για το οποίο ούτε καν η ίδια η οικονομική επιστήμη μπορεί να δώσει σαφείς απαντήσεις.
«Το πρόβλημα του ελληνικού χρέους δεν μπορεί να απαντηθεί οριστικά και για το λόγο αυτό πρόκειται τελικά για ένα πολιτικό θέμα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης