Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσκεψη στην Ευρώπη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Mike Pence – Συνάντηση με Merkel στις 18/2

tags :
Επίσκεψη στην Ευρώπη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Mike Pence – Συνάντηση με Merkel στις 18/2
Θα διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους για τη συμμετοχή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αλλά θα ζητήσει να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις
Την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει το Σαββατοκύριακο 18 -19 Φεβρουαρίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, ο οποίος θα έχει συνάντηση αύριο 18/2 στο Μόναχο με τη καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να διαβεβαιώσει τους Ευρωπαίους για την τήρηση των αμερικανικών δεσμεύσεων στο ΝΑΤΟ αλλά και να δώσει έμφαση στη συνεργασία με την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στην ΕΕ.
Ωστόσο, πρόκειται να ζητήσει από τους Ευρωπαίους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους, υποχρεώσεις στο ΝΑΤΟ.
Στο Μόναχο ο Pence πέρα από τη Merkel θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, P. Poroshenko, στον οποίο θα επισημάνει την ανάγκη τήρησης της Συμφωνίας του Μινσκ, ενώ θα έχει συναντήσεις και με τους προέδρους των άλλων κρατών της Βαλτικής.
Παράλληλα εκτιμάται ότι θα υποστηρίξει την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Μετά το Μόναχο ο Pence θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους και με την αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης