Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wagenknecht (Die Linke): Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν για το ευρώ - Ο Schaeuble εξαπατά τους Γερμανούς

Wagenknecht (Die Linke): Οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν για το ευρώ -  Ο Schaeuble εξαπατά τους Γερμανούς
Εάν η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σκληρή για την οικονομία της οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν είπε η επικεφαλής του Die Linke
Την θέση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble εξαπατά επί χρόνια τον γερμανικό λαό για την ελληνική υπόθεση διατύπωσε η Sahra Wagenknecht, επικεφαλής του αριστερού Die Linke, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να αποφασίσει ο λαός για την παραμονή στο ευρώ.
«Ο Schaeuble εξαπατά το γερμανικό λαό εδώ και χρόνια, αν και γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και ότι μπορεί να εξυπηρετεί τα χρέη της, μόνο δημιουργώντας νέα χρέη..
Τα δάνεια των πολλών δις ευρώ που έχουν δοθεί στην Ελλάδα και που πρόκειται να αποπληρωθούν, είναι ένα δάνειο από το Γερμανό και τον Ευρωπαίο φορολογούμενο.
Τα δάνεια αυτά δεν έσωσαν την Ελλάδα, αλλά τις τράπεζες και τα hedge funds.
Εάν η Ελλάδα εξακολουθήσει να βλέπει την προοπτική της παραμονής της στο ευρώ να είναι πολύ σκληρή για την οικονομία της, τότε οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν γι αυτό» είπε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» η επικεφαλής του Die Linke.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν στο Βερολίνο η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde και στην κρισιμότητα που θα έχει αυτή για την Ελλάδα, καθώς εν πολλοίς θα κριθεί εάν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως επιθυμεί η γερμανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τη «Rheinische Post», Merkel και Scaeuble δεν θέλουν ενόψει των εκλογών στη Γερμανία να είναι αντιμέτωποι με το ελληνικό πρόβλημα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης