Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βarroso: Η Ιταλία θα τα καταφέρει - Rompuy: Φιλόδοξος ο προϋπολογισμός της

tags :
Βarroso: Η Ιταλία θα τα καταφέρει - Rompuy: Φιλόδοξος ο προϋπολογισμός της
(upd) Την αισιοδοξία του ότι η Ιταλία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις πιυ εγείρονται εξέφρασε ο πρόεδρος της Koμισιόν, J.M. Barroso.
Σύμφωνα με τον Βarroso, η Ιταλία θα κατορθώσει να ξεπεράσει το δύσκολο τεστ με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη.
Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, είναι απαραίτητο για τη χώρα να προχωρήσει στην εφαρμογή του αναγκαίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Από την πλευρά του και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, M. Monti εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιταλία θα πράξει όσα πρέπει να πράξει.

Συνάντηση Monti - Rompuy
Καλωσορίζει τον «φιλόδοξο», όπως τον χαρακτήρισε, προϋπολογισμό της Ιταλίας ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, στα πλαίσια συνάντησής του με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Mario Monti.
Από την πλευρά του ο Μonti τόνισε ότι θα υπάρξει συνέχεια της δημοσιονομικής προσαρμογής και θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. «Η Ιταλία θα έχει ισορροπημένο προϋπολογισμό το 2013», σχολίασε ο ίδιος.
Ο Rompuy δήλωσε με τη σειρά του ότι τα ευρωομόλογα αποτελούν προσωρινή μόνο λύση για την κρίση χρέους, σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Τέλος, ο Μonti τόνισε ότι η Merkel και ο Sarkozy του ζήτησαν να σκεφτεί νέες ιδέες για την επίλυση της κρίσης, μέχρι τη συνάντησή τους στις 24/11.

(πρώτη ενημέρωση: 16:39μ.μ.)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης