Τελευταία Νέα
Διεθνή

BHP Billiton: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει μέσα στο 2017 λόγω συμφωνίας ΟΠΕΚ

BHP Billiton: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει μέσα στο 2017 λόγω συμφωνίας ΟΠΕΚ
Ο αντιπρόεδρος του τμήματος πετρελαίου, Michiel Hover, εκτιμά ότι η συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών έχει επιταχύνει τη διαδικασία επανεξισορρόπησης
Στην επανεξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου εντός του 2017 αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του τμήματος πετρελαίου της BHP Billiton, Michiel Hover, ο οποίος τόνισε ότι η ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό, το φυσικό αέριο και τα βιοκαύσιμα θα αρχίσει σταδιακά να ξεπερνά την προσφορά.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα (28/2) ο Hover, η συμφωνία του περασμένου έτους μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής έχει επιταχύνει τη διαδικασία επανεξισορρόπησης, ενώ πρόσθεσε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα προκύψουν βασικά ζητήματα στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.
"Η αύξηση της ζήτησης και μείωση των φυσικών πεδίων δείχνουν ότι ο κόσμος θα χρειαστεί 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως έως το 2025, η οποία είναι ίση με περίπου το ένα τρίτο της συνολικής παγκόσμιας προσφοράς σήμερα".
Να σημειώσουμε ότι η BHP έχει προβλέψει ότι η ζήτηση προς το πετρέλαιο και τα παράγωγά του θα αυξάνετα κατά περίπου +1% ετησίως για τα επόμενα δέκα χρόνια, καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται, το βιοτικό επίπεδο βελτιώνεται και οι περισσότεροι άνθρωποι του αναπτυσσόμενου κόσμου γίνονται ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.
Παράλληλα, εκτιμά ότι οι αποδόσεις από τα πεδία παραγωγής θα μειωθούν κατά μέσο όρο 3% με 4% ετησίως.
"Τα τελευταία χρόνια, οι επενδύσεις ήταν εξαιρετικά εξασθενημένες με βάση τα ιστορικά στοιχεία", τόνισε ο Hover, προσθέτοντας ότι η εν λόγω κατάσταση δημιουργεί το ενδεχόμενο ο κόσμος να αντιμετωπίσει έλλειψη πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης