Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρκετά με τα λόγια - Η Μόσχα καλεί την Ουάσιγκτον για κοινή στρατιωτική δράση στη Συρία

Αρκετά με τα λόγια - Η Μόσχα καλεί την Ουάσιγκτον για κοινή στρατιωτική δράση στη Συρία
«Αρκετά μιλήσαμε για αυτό» ανέφερε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός άμυνας Alexander Fomin
Μετά από περίπου ένα μήνα, από τη ανάληψη της προεδρίας τον ΗΠΑ από τον Donald Trump και το Κρεμλίνο εμφανίζεται ανυπόμονο όσον αφορά τις δεσμεύσεις, του Αμερικανού πρόεδρου, για κοινή δράση στο μέτωπο της Συρίας.
«Αρκετά μιλήσαμε για αυτό» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός άμυνας Alexander Fomin, σχετικά με την προοπτική της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας και ΗΠΑ στη Συρία.
«Ρώσοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι, ανταλλάσουν πληροφορίες σε βάσεις της Μέσης Ανατολής και αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί» ώστε να αποτελέσει βάση μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης, «αν και δεν έχουν υπάρξει στέρεα βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση, έως τώρα» ανέφερε ο κος Fomin σε συνέντευξη του.
Τα σχόλια του κου Fomin, αποτελούν το πιο τρανταχτό παράδειγμα της Ρώσικης απογοήτευσης, η οποία ακολούθησε την αρχική ευφορία μετά την νίκη Trump στις εκλογές του Ιουλίου του 2016.
«Αν και οι συζητήσεις μεταξύ στρατιωτικών στελεχών των δυο χωρών ήταν εποικοδομητικές, επιθυμούμε μια άμεση συνάντηση μεταξύ του ρώσου υπουργού άμυνας, Sergei Shoigu, και του Αμερικάνου ομολόγου του James Mattis» κατέληξε ο κος Fomin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης