Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Ήδη οι ΗΠΑ ξοδεύουν για εξοπλισμούς, όσα οι υπόλοιπες χώρες μαζί

tags :
CNN: Ήδη οι ΗΠΑ ξοδεύουν για εξοπλισμούς, όσα οι υπόλοιπες χώρες μαζί
Στον απόηχο της πρόθεσης του Donald Trump να αυξήσει κατά 54% τις στρατιωτικές δαπάνες το CNN σε ανάλυσή του εξηγεί, πως οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα για τις ένοπλες δυνάμεις τους από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο και όλα τα κράτη μαζί
Οι ΗΠΑ παρά τις περικοπές των τελευταίων ετών παραμένουν η πρώτη χώρα στον κόσμο στις στρατιωτικές δαπάνες.
Στον απόηχο της πρόθεσης του Donald Trump να αυξήσει κατά 54% τις στρατιωτικές δαπάνες το CNN σε ανάλυσή του εξηγεί, πως οι ΗΠΑ δαπανούν περισσότερα για τις ένοπλες δυνάμεις τους από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο και όλα τα κράτη μαζί.
Το 2015, οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 36% του συνόλου των στρατιωτικών δαπανών σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης.
Αυτό το ποσοστό ισοδυναμεί με όλα τα κεφάλαια, που δαπάνησαν οι επόμενες οκτώ χώρες συνολικά:
Κίνα (13%), Σαουδική Αραβία (5,2%), Ρωσία (4%), Ηνωμένο Βασίλειο (3,3%) Ινδία (3,1%), Γαλλία (3%), Ιαπωνία (2,4%) και Γερμανία (2,4%). (Η ανάλυση δεν περιλαμβάνει χώρες που δεν δημοσιοποιούν επίσημα στοιχεία.
Τώρα, συνεχίζει τo CNN, ο Donald Trump θέλει να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες των ΗΠΑ κατά 54 δισ. δολάρια το 2018.
Πρόκειται για μία αύξηση 10% σε σχέση με το ανώτατο όριο για τις αμυντικές δαπάνες που το Κογκρέσο ψήφισε πριν από έξι χρόνια.
Η πρότασή του, εάν εγκριθεί από το νομοθετικό σώμα, θα ωθήσει τις ΗΠΑ σε έναν αμυντικό προϋπολογισμό έως και 603 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.
Στο ποσό αυτό, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται καμία πρόβλεψη για την κάλυψη επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό, σε περιπτώσεις καταστροφών.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης