Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο αμερικανικού μεγαλείου και αναγέννησης του αμερικανικού πνεύματος

tags :
Trump: Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο αμερικανικού μεγαλείου και αναγέννησης του αμερικανικού πνεύματος
Νέους πετρελαιαγωγούς, μεγάλος τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και μάχη με τη ριζοσπαστική ισλαμιστική τρομοκρατία υποσχέθηκε ο Trump
Για την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου αμερικανικού μεγαλείου και αναγέννησης του αμερικανικού πνεύματος έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump στην πρώτη του ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.
Με τους Δημοκρατικούς να παραμένουν σιωπηλοί και απαθείς και με τους Ρεπουμπλικάνους να επευφημούν και να χειροκροτούν συνεχώς, ο Trump υποστήριξε ότι αναδύεται μια νέα εθνική υπερηφάνεια για τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  δεσμεύτηκε για την αυστηρότερη επιβολή του νόμου όσον αφορά το ζήτημα της μετανάστευσης, υποσχέθηκε πως θα φέρει πίσω στη χώρα «εκατομμύρια θέσεις εργασίας», κατήγγειλε τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου που θεωρεί δυσμενείς για τις ΗΠΑ, είπε πως θα κατασκευάσει νέους πετρελαιαγωγούς και το μεγάλο τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και δεσμεύτηκε για αγώνα εναντίον της «ριζοσπαστικής ισλαμικής τρομοκρατίας».
«Εφαρμόζοντας επιτέλους τους νόμους μας για τη μετανάστευση, θα αυξήσουμε τους μισθωτούς, θα βοηθήσουμε τους ανέργους, θα εξοικονομήσουμε δισεκατομμύρια δολάρια και θα αυξήσουμε την ασφάλεια στις κοινότητές μας», είπε ο Trump, προτείνοντας να εγκαταλειφθεί το σημερινό σύστημα και να υπάρξει μια μεταρρύθμιση όσον αφορά τη μετανάστευση «βάσει προσόντων».
Στο πεδίο της οικονομίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε μια «ιστορική» φορολογική μεταρρύθμιση, που θα μειώσει «μαζικά» τους φόρους για τη μεσαία τάξη και θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να «ανταγωνίζονται τους πάντες».
Μεταξύ άλλων ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια ιστορική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών (54 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου +10%) ενώ υποστήριξε όσον αφορά τις διεθνείς υποθέσεις πως ο ρόλος του «δεν είναι να εκπροσωπεί τον κόσμο, αλλά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
Ωστόσο, παρότι τάχθηκε υπέρ μιας θεαματικής αύξησης των στρατιωτικών δαπανών, ο Trump διαβεβαίωσε πως «θέλουμε αρμονία και σταθερότητα, όχι πολέμους και συγκρούσεις», διαβεβαιώνοντας πως οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στο NATO και τονίζοντας ότι οι σύμμαχοι πρέπει να συνεισφέρουν «αυτό που τους αναλογεί».
Τα πρώτα σχόλια αναφορικά με την ομιλία Trump ήταν ότι επρόκειτο για μια συμβατική προεδρική ομιλία, γεγονός αν και συνηθισμένο για τα προηγούμενα χρόνια, τώρα και με τον Trump πρόεδρο θεωρείται κάτι αξιοσημείωτο.
Όπως αναφέρεται πολλές από τις δεσμεύσεις που παρουσίασε ο Trump, τις είχε διατυπώσει και προεκλογικά, μόνο που αυτή την φορά τις παρουσίασε με πιο ήπιο τρόπο, αν και πάλι δεν κατάφερε να ξεφύγει από τις γενικότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης