Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρώτο το SPD με 32% έναντι 30,5% του CDU – Διαρκής η ενίσχυση των Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Πρώτο το SPD με 32% έναντι 30,5% του CDU – Διαρκής η ενίσχυση των Σοσιαλδημοκρατών
Τρίτο κόμμα με 11% το αντιευρωπαϊκό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD)
Μια ακόμα δημοσκόπηση, η οποία δείχνει πρώτους τους Σοσιαλδημοκράτες του Martin Schulz έναντι των Χριστιανοδημοκρατών της Merkel δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες όχι μόνο είναι πρώτοι διευρύνοντας τη διαφορά τους από τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά εμφανίζονται να ενισχύουν διαρκώς τα ποσοστά τους.
Βάσει της μέτρησης, το SPD αν γίνονταν εκλογές την ερχόμενη Κυριακή θα έβγαινε πρώτο με 32%, αυξάνοντας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τα ποσοστά του σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας έναντι 30,5% του CDU της Merkel (μείωση 1% στα ποσοστά της).
Τρίτο κόμμα είναι το αντιευρωπαϊκό «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) με 11% (αμετάβλητα τα ποσοστά του) και ακολουθούν το αριστερό Die Linke με 8% (μείωση 1,5%), οι Φιλελεύθεροι με 7% (άνοδος κατά 1,5%) και οι Πράσινοι με 6,5% (αμετάβλητο το ποσοστό).
Με λίγα λόγια την ώρα που οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν τη δυναμική τους, τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της (Εναλλακτική για τη Γερμανία, Φιλελεύθεροι) διατηρούν υψηλά ποσοστά και εξασφαλίζουν την άνετη είσοδο τους στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή ο Schulz σε δηλώσεις του σε γερμανικά μέσα υποστήριξε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με την Αριστερά και τους Πράσινους.
«Όποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας μετά τις εκλογές πρέπει να μας πλησιάσει» είπε ο Schulz, ο οποίος ερωτηθείς εάν είναι διατεθειμένος να γίνει μετεκλογικά εταίρος σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των χριστιανικών κομμάτων (CDU και CSU) της Merkel, εάν το SPD έρθει δεύτερο κόμμα στις εκλογές απάντησε ότι «ρωτήστε τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (τον εταίρο του CDU ) εάν θα ήθελε να συνεργαστεί ως δεύτερο κόμμα στην κυβέρνηση μου».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης