Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Δεν αποχωρεί από την κούρσα για την προεδρία ο Fillon – Καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής δολοφονίας του

tags :
Γαλλία: Δεν αποχωρεί από την κούρσα για την προεδρία ο Fillon – Καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής δολοφονίας του
Τίθεται υπό έρευνα, βαρύνεται με ποινικές κατηγορίες και θα καταθέσει στις 15 Μαρτίου για το σκάνδαλο με τη σύζυγο του
(upd2) Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε ο Francois Fillon τα σενάρια περί αποχώρησης του από την κούρσα για την προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γαλλικά ΜΜΕ, ο Fillon υποστήριξε ότι θα καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα για το σκάνδαλο που βαραίνει τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγο του Penelope στις 15 Μαρτίου, τονίζοντας όμως ότι υπάρχει σχέδιο για την «πολιτική δολοφονία» του.
«Αυτό δεν έχει προηγούμενο.
Δεν έχει ακολουθηθεί η νόμιμη οδός.
Δεν θα υποχωρήσω.
Δεν θα παραδοθώ.
Δεν θα αποχωρήσω από την κούρσα για το προεδρικό.
Θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους» υποστήριξε ο Fillon, ο οποίος βαρύνεται με βαρύτατες κατηγορίες για την εν λόγω υπόθεση.
Νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει φήμες και σενάρια που ήθελαν τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς ακόμα και να έχει αποφασίσει την αποχώρηση του από την κούρσα για το προεδρικό αξίωμα.
Η ακύρωση της εμφάνισης του στην ετήσια διεθνή αγροτική έκθεση στο Παρίσι, οι πληροφορίες ότι επίκεινται έκτακτες συναντήσεις με κορυφαία στελέχη του κόμματος του αλλά και η είδηση που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε περί σύλληψης και κράτησης της γυναίκας του, η οποία τελικά θα καταθέσει και αυτή για το σκάνδαλο, πυροδότησαν τα σενάρια της αποχώρησης του.
Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η σύζυγος του Fillon δεν κρατείται αλλά πρόκειται να ανακριθεί για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία αναφορικά με τη θέση εργασίας που κατείχε στο Γαλλικό Κοινοβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Fillon εργαζόταν επί χρόνια σε μία πολύ καλά αμειβόμενη θέση στο Κοινοβούλιο, χωρίς όμως να κάνει πραγματικά τη δουλειά που της είχε ανατεθεί.
Η γαλλική Δικαιοσύνη έχει αναθέσει σε ανακριτή έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Francois Fillon αποζημιώθηκε με μεγάλα κρατικά ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.
Πάντως, ο Fillon ήδη πληρώνει – τουλάχιστον δημοσκοπικά – το σκάνδαλο, μια και από εκεί που εμφανιζόταν ως φαβορί για το προεδρικό αξίωμα, τώρα φέρεται να μένει εκτός του β’γύρου πίσω από τη Marine Le Pen και τον Emanuel Macron.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 1 Μαρτίου 11:59)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης