Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή υποχώρηση του χρυσού λόγω δολαρίου ΗΠΑ και Trump - Στα 1.246,30 δολ. η τιμή spot

Μικρή υποχώρηση του χρυσού λόγω δολαρίου ΗΠΑ και Trump - Στα 1.246,30 δολ. η τιμή spot
Με βάση τις αποτιμήσεις των futures στην αγορά χρήματος των ΗΠΑ, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed στον τρέχοντα μήνα πλησιάζει το 70%, έναντι μόλις 30% χθες Τρίτη 28/4
Υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 οι διεθνείς τιμές του χρυσού λόγω της συναλλαγματικής ενίσχυσης του δολαρίου ΗΠΑ που ακολούθησε τα χθεσινά καλέσματα αξιωματούχων της Federal Reserve για άμεση αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι με βάση τις αποτιμήσεις των futures στην αγορά χρήματος των ΗΠΑ, οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πιθανότητα μιας αύξησης των επιτοκίων της Fed στον τρέχοντα μήνα - στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής FOMC 14-15 Μαρτίου 2017 - πλησιάζει το 70%, έναντι μόλις 30% χθες Τρίτη 28/4.
Η προοπτική ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων είναι λογικό να προκαλεί τη φυγή ορισμένων επενδυτών του κίτρινου πολύτιμου μετάλλου, καθώς η άνοδος των επιτοκίων αυξάνει το κόστος ευκαιρίας διακράτησης χρυσού, σε σύγκριση με εναλλακτικές επενδύσεις σταθερού εισοδήματος σε ρήτρα δολαρίου.
Οι επενδυτές στο χρυσό και στο συνάλλαγμα έχουν τώρα στρέψει το ενδιαφέρον τους στην επικείμενη ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen μεθαύριο Παρασκευή 3/3, από την οποία προσδοκούν περισσότερες λεπτομέρειες για τη βραχυπρόθεσμη νομισματική πολιτική της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ.
Τελικά, η τιμή spot (άμεσης αγοράς) του χρυσού κατέγραψε μικρή πτώση 0,18%, για να περιοριστεί σε 1.246,30 δολάρια ανά ουγγιά, υποχωρώντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Η προθεσμιακή τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 3,90 δολάρια, για να περιοριστεί σε 1.250,00 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης