Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Μειώνει τις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου της για τον Απρίλιο του 2017

Σαουδική Αραβία: Μειώνει τις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου της για τον Απρίλιο του 2017
Οι μειώσεις των τιμών θα περιλαμβάνουν τις αγορές της Ασίας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Ευρώπης
Σε μειώσεις των τιμών πώλησης του αργού πετρελαίου της για τον Απρίλιο του 2017 θα προχωρήσει η Σαουδική Αραβία, όπως είχε προαναγγείλει το προηγούμενο διάστημα, στην προσπάθειά της να διατηρήσει ακέραιο το μερίδιό της στην ενεργειακή αγορά.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή της χώρας, Saudi Aramco, οι μειώσεις των τιμών θα περιλαμβάνουν τις αγορές της Ασίας, των ΗΠΑ και της Βόρειας Ευρώπης.
Αναλυτικότερα, οι τιμές του αργού στους πελάτες της Άπω Ανατολής αναμένεται να μειωθεί έως και 0,75 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις παραγγελίες στην περιοχή.
Σε οτι αφορά τις ΗΠΑ, οι εκπτώσεις αναμένετα να κυμανθούν από 0,10 έως 0,30 δολ. ανά βαρέλι, αναλόγως τον τύπο διύλησης του πετρελαίου, ενώ μεγαλύτερη είναι η μείωση στη Βόρεια Ευρώπη, όπου οι τιμές θα κυμανθούν έως και 0,60 δολ. χαμηλότερα.
Στον αντίποδα, οι Μεσογειακές χώρες αναμένεται να έχουν μία μικρή άνοδο στης τιμές πώλησης, της τάξεως του +0,15 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το Ιράν δραστηριοποιείται πλέον έντονα στην περιοχή, μετά την άρση των κυρώσεων από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης