Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Πάνω από 800 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομές κυβέρνησης και τζιχαντιστών

tags :
Συρία: Πάνω από 800 πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομές κυβέρνησης και τζιχαντιστών
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την κατάπαυση πυρός που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο
Τουλάχιστον 876 πολίτες έχασαν τη ζωή τους τον Φεβρουάριο του 2016 στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λόγω επιδρομών που πραγματοποιήθηκαν επί το πλείστον από την κυβέρνηση Assad.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ΜΚΟ, 471 άτομα συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 79 παιδιών και 55 γυναικών, έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις του καθεστώτος Assad, καθώς και των συμμαχικών του δυνάμεων σε διάφορα σημεία της χώρας.
Παράλληλα, περί τα 180 άτομα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος, ενώ 118 ακόμα έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομές που πραγματοποίησε η Διεθνής Συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Η έκθεση της Οργάνωσης ανέφερε επιπλέον 82 θανάτους που προήλθαν τόσο από ομάδες των ανταρτών, όσο και από άγνωστες πλευρές.
Οι εν λόγω επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν παρά την κατάπαυση πυρός που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο, γεγονός που καταδεικνύει τον εύθραυστο χαρακτήρα της εν λόγω συμφωνίας.
Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό ζήτημα στη Γενεύη, με τις υπάρχουσες εξελίξεις μέχει στιγμής να μαρτυρούν στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης