Διεθνή

Υποβαθμίζει σε σταθερό το outlook της Τουρκίας η Fitch

tags :
Υποβαθμίζει σε σταθερό το outlook της Τουρκίας η Fitch
Σε σταθερό υποβάθμισε το outlook της Τουρκίας ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, επιβεβαιώνοντας όμως την αξιολόγηση του 'BB+' της οικονομίας της γείτονος χώρας.
Η αναθεώρηση του τουρκικού outlook σε σταθερό αντανακλά την αύξηση των βραχυπρόθεσμων κινδύνων στην μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας, την ώρα που οι προκλήσεις για τη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και του πληθωρισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης όλες αυτές οι προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης γίνονται σε ένα καθόλου φιλικό μακροοικονομικό περιβάλλον σε διεθνές επίπεδο.
Παρόλα αυτά, η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευνοϊκή κυβερνητική πολιτική στη μείωση της δυναμικής του χρέους, στην αναπτυξιακή προοπτική και στον ισχυρό τραπεζικό τομέα. Αν μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για την ομαλή μετάβαση σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μείωσης των μακροοικονομικών κινδύνων, τότε ακόμη και η δυναμική του χρέους θα γυρίσει αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης