Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan σε Merkel: Η πολιτική που εφαρμόζεις δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί

tags :
Erdogan σε Merkel: Η πολιτική που εφαρμόζεις δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί
Η κυβέρνηση Merkel απαγόρευσε τη διεξαγωγή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων σε γερμανικές πόλεις για το τουρκικό δημοψήφισμα
Κλιμακώνει τις λεκτικές επιθέσεις του προς τη Γερμανία ο τούρκος πρόεδρος Erdogan ο οποίος συνέκρινε την σημερινή κυβέρνηση της A. Merkel με αυτή του Χίτλερ.
Όπως αναφέρει το Reuters, οTayyip Erdogan κατηγόρησε την Merkel για την απαγόρευσης των διαδηλώσεων που θέλει η τουρκική κυβέρνηση να διοργανώσει σε γερμανικές πόλεις όπου ζουν 1,5 εκατομμύρια γερμανοί τουρκικής καταγωγής λέγοντας ότι «η πολιτική που εφαρμόζει δεν διαφέρει από την περίοδο των Ναζί».
Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την προηγούμενη εβδομάδα τη διεξαγωγή δύο προεκλογικών συγκεντρώσεων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της τουρκικής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα του Απριλίου.
Το δημοψήφισμα θέτει στην κρίση των ψηφοφόρων την αλλαγή του πολιτεύματος σε προεδρική από κοινοβουλευτική δημοκρατία, με τους τουρκικής υπηκοότητας κατοίκους της Γερμανίας να έχουν δικαίωμα ψήφου.
«Η Γερμανία δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατία και οι τωρινές της πράξεις δεν διαφέρουν από την περίοδο των Ναζί» είπε συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε διαδήλωση οπαδών του στην Κωνσταντινούπολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης